23.02.2019 22:53

20. víkend Cesty do Emaus (8. 5. - 11. 5. 2019, Vranov u Brna)

České emauské společenství srdečně zve všechny dospělé ženy a muže začleněné v jakékoli křesťanské církvi, které se s námi mohou sejít u Večeře Páně, na 20. víkend Cesty do Emaus, který se uskuteční ve dnech 8. 5. - 11. 5. 2019 v duchovním centru ve Vranově u Brna.

Program pro muže a pro ženy bude částečně probíhat souběžně, některé části budou naopak oddělené.

Oč jde:

Cesta do Emaus je třídenní "kurz", naplněný promluvami a na ně navazujícími rozhovory a dalšími činnostmi v malých skupinkách.  Program je bohatý na zpěv, modlitby a bohoslužby.

Víkend je inspirován zkušeností bratří ze známého biblického příběhu, kteří se ubírali z Jeruzaléma do Emaus a na své cestě se setkali s Kristem. Zmiňovaný třídenní kurz je jistým obrazem této Cesty do Emaus, na kterou se účastníci víkendu vydávají jako poutníci. Věříme, že mnozí se na této pouti také při různých příležitostech setkávají s Kristem.

Od kdy do kdy: 8. 5. 2019 (středa večer) až 11. 5. 2019 (sobota, cca do 15:00 hodin)

"Víkendový" program začíná již ve středu 8. 5. 2019 večer (18:00) společnou večeří (středa je letos jako začátek víkendu volena s ohledem na to, že jde o státní svátek a tedy volný den). Doporučujeme přijet alespoň půl hodiny předem, aby bylo dost času na registraci a ubytování se.

Kde: duchovní centrum ve Vranově u Brna

Za kolik: předběžná cena 1800 Kč (za ubytování a stravu po dobu víkendu)

Víkendový program Cesty do Emaus by měl být naším příspěvkem, který chceme s radostí nabízet zájemcům ze všech křesťanských církví. Prosíme však nové poutnice o uhrazení nákladů na jejich ubytování a stravu, bude-li to v jejich finančních možnostech.

V případě potřeby může být část těchto nákladů nebo i celý náklad sponzorován z prostředků emauského společenství či jeho členů - neradi bychom totiž, aby se stalo, že by někdo chtěl přijmout pozvání k víkendu, ale musel ho odmítnout kvůli penězům. Omlouváme se ovšem, že sponzorovat tyto náklady úplně všem účástníkům není v našich finančních možnostech, a proto toto sponzorování nabízíme přednostně těm, kdo jej budou potřebovat.

Kdo je kontaktní osobou: laická vedoucí víkendu Hana Horáková

e-mail: hana.horak@centrum.cz

telefon: 733 111 298

Letáček ke stažení:

CdE20 pozvanka.pdf

 

—————

Zpět