21.06.2023 15:38

24. víkend Cesty do Emaus (12. 10. - 15. 10. 2023, Janské Lázně)

České emauské společenství srdečně zve všechny dospělé ženy a muže začleněné v jakékoli křesťanské církvi, které se s námi mohou sejít u Večeře Páně, na 24. víkend Cesty do Emaus, který se uskuteční ve dnech 12. - 15. 10. 2023 v Janských Lázních.

Program víkendů Cesty do Emaus bývá obvykle koncipován buď jako určený pro muže nebo jako určený pro ženy. Má to svůj význam. Nicméně jsme se z organizačních důvodů rozhodli oba víkendy, mužský i ženský, pokud jde o termín a místo konání, spojit. Program pro muže a pro ženy tak bude částečně probíhat souběžně. Některé části, kde to opravdu má svůj hlubší význam, ale budou naopak probíhat odděleně.

Oč jde:

Cesta do Emaus je třídenní "kurz" naplněný promluvami a na ně navazujícími rozhovory a dalšími činnostmi v malých skupinkách. Program je bohatý na zpěv, modlitby a bohoslužby.

Víkend je inspirován zkušeností bratří ze známého biblického příběhu, kteří se ubírali z Jeruzaléma do Emaus a na své cestě se setkali s Kristem. Zmiňovaný třídenní kurz je jistým obrazem této Cesty do Emaus, na kterou se účastníci vydávají jako poutníci. Věříme, že mnozí se na této pouti také při různých příležitostech setkávají s Kristem.

Podrobnější informace o víkendech Cesty do Emaus obecně, o Českém emauském společenství, které tento víkend pořádá, i o emauském hnutí, jehož jsme součástí, naleznete na stránkách Českého emauského společenství zde, v rubrice "o nás".

Od kdy do kdy: 12. 10. 2023 (čtvrtek večer) až 15. 10. 2023 (neděle, cca do 15:00 hodin)

"Víkendový" program začíná již ve čtvrtek 12. října 2023 večer (18:00) společnou večeří. Vše tu má svůj význam - i společné stolování - a tedy i tato večeře je již skutečně bodem programu. Doporučujeme proto přijet alespoň půl hodiny předem, aby bylo dost času na registraci a ubytování se.

Kde: Janské Lázně (Sola fide)

Za kolik: předpokládaná cena je 2700 kč (za ubytování a za stravu po dobu víkendu)

Víkendový program Cesty do Emaus by měl být naším příspěvkem, který chceme s radostí nabízet zájemcům ze všech křesťanských církví. Prosíme však nové účastníky o uhrazení nákladů na jejich ubytování a stravu, bude-li to v jejich finančních možnostech.

V případě potřeby může být část těchto nákladů nebo i celý náklad sponzorován z prostředků emauského společenství či jeho členů - neradi bychom totiž, aby se stalo, že by někdo chtěl přijmout pozvání k víkendu, ale musel ho odmítnout kvůli penězům. Omlouváme se, že sponzorovat tyto náklady úplně všem účastníkům není v našich finančních možnostech, a proto sponzorování nabízíme přednostně těm, kdo jej budou potřebovat. Nicméně nebojte se, prosím, v případě potřeby na tuto možnost dotázat, protože prostředky pro alespoň některé zájemce máme.

Kdo je kontaktní osobou: laická vedoucí víkendu Jitka Nagyová

e-mail: po.hoda@seznam.cz

telefon: 732 225 456

Laická vedoucí ráda odpoví na všechny vaše dotazy týkající se připravovaného 24. víkendu Cesty do Emaus. Budete-li se chtít víkendu zúčastnit, obracejte se, prosím, rovněž na laickou vedoucí víkendu.

Letáček ke stažení: pozvánka na víkend CdE v roce 2023

—————

Zpět